SuomeksiIn English

"Mä en oo koskaan jääny murehtiin omaa elämääni tai elämäntilannetta,
mä oon aina jatkanu kaikesta huolimatta kuitenki eteenpäin.

Tärkeintä on löytää oma tie ja vahva usko itseen.
Ja usko hyvään."

tulevat näytökset


HEIGHTS THEATER, MINNEAPOLIS, USA

Lauantai 25.3. klo 14:00 (paikallista aikaa)

Muista tulevista näytöksistä tiedotetaan näillä sivuilla, elokuvan Facebook-sivuilla ja tuotantoyhtiö Obscure Entertainmentin Facebook-sivuilla.

synopsis


Daddy Loves You on dokumenttielokuva maailman huipulle tähtäävästä ammattinyrkkeilijästä ja ihmisestä kamppailemassa oman elämänsä varjoja vastaan.

Alkoholin ja päihteiden vuoksi 12-vuotiaana orvoksi tullut ja myöhemmin samasta syystä myös kaksi sisarustaan menettänyt Jussi Koivula on suomalaisen ammattinyrkkeilyn yksinäinen susi, joka itse kokee, ettei hänellä ole edes erityisiä lahjoja nyrkkeilijäksi. Mutta nyrkkeily on ainoa ammatti minkä hän kykenee itsellään näkemään.

29-vuotias Jussi Koivula on lahjakas nyrkkeilijä, jonka ura uhkasi katketa silmävamman vuoksi. Nyt hän valmistautuu otteluun, joka ratkaisee, saako hänen 17-vuotinen nyrkkeilyuransa jatkua kohti MM-titteliottelua. Silmälääkärin tarkastuksen jälkeen Jussi käy läpi kolhuista elämäänsä samalla kun epäonnistunut painonpudotus uhkaa estää hänen osallistumisensa ratkaisevaan otteluun.

tekijät ja taustaa


Daddy Loves You tuotettiin ilman ulkopuolista rahoitusta, se kuvattiin vuonna 2013 ja se sai ensi-iltansa toukokuussa 2015 Tampereella. Sen on ohjannut ja käsikirjoittanut Ninni Rokosa, tuottanut Arto Koskinen ja se on tamperelaisen elokuva- ja televisiotuotantoyhtiö Obscure Entertainmentin ensimmäinen kokoillan dokumenttielokuva.

56-minuuttinen dokumentti on saanut runsaasti positiivista palautetta, jossa sen on kerrottu mm. "rikkovan stereotypioita nyrkkeilystä ja nyrkkeilijöistä" sekä olevan "tunteisiin vetoava ja mainiolla maulla tehty." Aamulehti antoi arvostelussaan elokuvalle viisi tähteä viidestä.

kuvia elokuvasta


Kuvien koko: 1920 x 1080 pikseliä, 300 dpi.

isku tulevaan


Tampereen yliopiston sosiaalipsykologian apulaisprofessori Atte Oksanen katsoi elokuvan ja kirjoitti siitä esseen nimeltä Isku tulevaan. Oksanen kertoo mm. miten dokumentti kertoo "rehellisen, uuden suomalaisen tavan käsitellä asioita muutenkin kuin toistamalla tuhon kierrettä" ja miten siinä rakennetaan "uudenlaista, moniulotteista mieskuvaa." Lue essee alta.

Isku tulevaan